בנייה של בית פרטי מורכבת ומסועפת מבחינות רבות. חשיבה ותכנון מקדים נכון יכול לחסוך טעויות בהמשך ולמנוע בזבוז כספים מיותר. התנהלות נכונה תפיג את המתחים ואת הפחדים ותאפשר לכם לבנות בהצלחה, לעמוד בתקציב ובלוחות הזמנים.
כתבנו עבורכם 6 טיפים קריטיים במיוחד שרלוונטיים לכל פרויקט של בנייה פרטית:
- בניית תקציב בתחילת התהליך- בשלב ראשון רצוי לבחון את תקציב הבניה מול איש מקצוע כגון יועץ משכנתאות/נציג מהבנק. מדד התקציב הינו נתון חשוב לתכנון הבית הן מבחינת גודלו והן מבחינת חומרי הגמר של המבנה .
- בדיקת זכויות המגרש- לקוחות רבים מגיעים למשרדנו עם "צאק ליסט" של בית חלומותיהם שלעיתים אינו תואם את הזכויות הניתנות לאותה חלקה ( כגון: גובה/גודל מבנה , גמרים למבנה)
- בדיקת קניינית למגרש- יש לבדוק טרם הקניה איזה בעלות חלה על החלקה , האם זו בעלות פרטי או בעלות של מנהל מקרקעי ישראל . שכן אם הקרקע שייכת למנהל מקרקעי ישראל תהליך ההיתר מורכב ולוקח זמן, וברוב המקרים יש לקחת מקדם תכניות מול המנהל שזוהי עלות נוספת שיש לקחת בחשבון .
- בניית פרוגרמה לבית- בתחילת תהליך התכנון האדריכל יושב עם הלקוח וביחד מגבשים פרוגרמה המתאימה לצרכיו האישיים של בני הבית. רצוי טרם ההגעה לאדריכל לערוך רשימה של הצרכים שלכם, רצוי לפרט כל הניתן – לדוגמא: סגנון בנייה,מספר חדרים, חדר כביסה, חניה, חדרי שירות מיוחדים, האם הסלון והמטבח בחלל אחד או שלא וכו. גם אם יש פרטים שנראים לכם שוליים בסופו של דבר הם עוזרים לאדריכל להכיר אתכם ואת רצונותיכם טוב יותר.
- אנשי מקצוע – לעיתים לקוח לא מבין את חשיבות בחירת האדריכל שכן תפקידו "לנצח על – התזמורת" מתחילת הפרוייקט ועד סופו מול אנשי מקצוע נוספים שנכנסים לתהליך בזמנים שונים. ישנה חשיבות גדולה בפגישת הכרות עם האדריכל מאחר והוא יהיה השותף שלכם בשנתיים הקרובות וחשוב שיהיה חיבור הן מבחינה אישית והן מבחינה מקצועית.
- חוזה מול אדריכל- יש לבדוק מה כולל החוזה האם הוא כולל את כל התהליך עד לכניסה. האם הוא כולל פיקוח עליון, עיצוב פנים, סיוע בבחירת חומרים וכו. נפרט מעט:
* סקיצה – ישנם אדריכלים רבים שמגבילים את העבודה בשלב זה ומאפשרים כ3 סקיצות בלבד. אנו במשרדנו דוגלים כי שלב זה הינו קריטי ללקוח והן למתכנן ולכן אין הגבלה לכמות סקיצות.
* הדמיות- משרדים רבים לא כוללים בחוזה הכנת הדמיה , הדמיה הינה כלי מאוד חשוב ללקוח שלעיתים מתקשה לראות את התמונה הכוללת והדמיה מאפשרת לו להבין את תכנון המבנה בצורה מקסימלית.
*תכניות עבודה – יש לבדוק מה כוללת תכניות עבודה , האם הן בסיסיות כלומר רק תכניות בניה , האם הן כוללות תכנית חשמל אינסטלציה או הן מורחבות יותר וכוללות גם תכניות גבס ורשימות אלומיום ונגרות.
*פיקוח- האם האדריכל מלווה גם בשלב הפיקוח , מה כולל הפיקוח?
רגע לפני פגישה המשותפת שלנו אני מציעה לכם להיכנס לעמוד הפרויקטים (קישור) ולהתרשם מסגנונות העיצוב השונים. להבין מהו הכיוון שמעניין אתכם. מהו הבית שבו הייתם רוצים לחיות בו ולגדל את משפחתכם
הקודם
הבא